Vi bidrar til at folk foretrekker kollektivt

Oslo bussterminal er landets største bussterminal. Herfra går flybussen og 400 ekspressbusser hver dag til Norge og Europa, i tillegg til Ruters regionbusser og turbusser rundt om i landet. Et trivelig byrom i hovedstaden, med serveringssted, kiosk, og en rekke nyttige servicetilbud.

Landets største bussterminal

Oslo bussterminal – OBT – holder «flyplasstandard» på servicetilbud, sikkerhet og informasjon.

OBT inngår i hovedstadens mest sentrale kollektivknutepunkt. Herfra kommer du videre til bybussene fra OBT gateterminal, t-banens holdeplasser Grønland og Jernbanetorget, toget fra Oslo S og trikken fra Jernbanetorget. Det er taxi, bysykler og øvrig mikromobilitet i Schweigaardsgate. (Se områdekart).

Det er også på- og avstigningssone med personbil på Kyss&Kjør i Schweigaardsgate, det er ikke tillatt å parkere – parkeringshus finner du imidlertid under Galleri Oslo, bygget terminalen ligger i.

Oslo bussterminal holder hus i hjertet av Gamle Oslo, med åpning mot Grønlands bugnende torg på den ene siden og Barcode på den andre, med rusleavstand til Karl Johan via Radisson Blu hotell, Oslo Spektrum og shopping på Oslo City.

Når går bussen?

Oppdatert ruteopplysning finnes på store skjermer i terminalen. De kan også ses gjennom vinduene fra gateterminalen i Schweigaardsgate. Oslo bussterminal har informasjonsskjermer med siste tilgjengelige teknologi innen blant annet belysning og kontrast.

Trygghet

I tillegg til de trivelige, dedikerte vekterne ved terminalen, har også politi og tollvesen kontor her. For å ivareta både personsikkerhet og trafikksikkerhet, benytter Oslo bussterminal siste tilgjengelige teknologi innen ITV-anlegg for overvåking av terminalområdene ute og inne. Som offentlig aktør påser både eier og drifter av terminalen personvernlovgivningen som følger med videoovervåking er ivaretatt. Belysning blant annet et sikkerhetsbidrag, og det foretas utskifting av belysning langs yttervegg mot Scweigaardsgate denne høsten.

Informasjonsskranker

Info-punktene er bemannet kl 8-18 (9-18 søndager). Du finner dem ved moseveggen i HUB, og ved plattform A12, der vi også har samlet billettautomatene. Våre trivelige kundeverter er også å treffe rundt i terminalen, lett gjenkjennelige med sine røde slips eller skjerf. Spør dem gjerne om hva enn det måtte være i forbindelse med ditt besøk ved Oslo bussterminal. Det er derfor de er der!

Lurer du på noe?

Spør gjerne en av våre serviceinnstilte kundeverter om hva det måtte være i forbindelse med ditt besøk til Oslo bussterminal. Det er derfor de er der! Du treffer kundevertene ved info-punktene i HUB og ved plattform A12, og de er lett gjenkjennelige ute i terminalen med sine røde slips eller skjerf. Info-punktene er bemannet kl 8-18 (9-18 søndager).

Kafé

Herlige BIT kafé er mer enn duften av de legendariske kanelsnurrene. Her får du salat, bagetter, nydelig kaffe og en mengde bakevarer som lages på stedet. Blide baristaer gir en god opptakt til det uformelle jobbmøtet, lunsjen med kolleger og din innlagte ventetid til bussreisen. Kos deg!

Kiosk i terminalbygget

Kiosk

Fra MIX-kiosken kan du kjøpe med deg en pølse i lompe, en god kopp kaffe og en sjokolade eller om du kunne tenke deg litt lesestoff så finner du det i hyllen med magasiner. MIX finner du midt i terminalen. Det hyggelige personalet kan også hjelpe deg med å kjøpe billetter fra Ruter og Flixbus.

Gode ventesoner

Det er flere typer hyggelige ventesoner ved Oslo bussterminal. Vil du gjøre lekser over en latte mens du venter på bussen, er det strømuttak til laptop under disken langs vinduene hos BIT kafe, så vel som under bordene i «båsene». Til BIT legger du også det uformelle jobbmøtet, lunsjen med en kollega, eller avtalen om å møte de du skal reise med. De gode møtene med nye mennesker, et smil og et blikk – det gir og får du på benkene rundt om i terminalen.

Logo

Eier og driver av terminalen

Vaterland Bussterminal AS er eier av Oslo bussterminal. Selskapet har to eiere: Viken fylkeskommune, som eier 78,5% av aksjene (5 100 A-aksjer), og Oslo kommune som eier 21,5% av aksjene (1 400 B-aksjer).

Drift, forvaltning og utvikling av terminalen er satt bort til Viken kollektivterminaler FKF, et fylkeskommunalt foretak heleid av Viken fylkeskommune.

Billetter

Informasjon om hvordan du kjøper billett finner du her.

Få oversikt over servicetilbudene ved terminalen.

Assistanse

Assistansetjenesten ved Oslo Bussterminal er en service for personer med nedsatt funksjonsevne.